Overená nehnuteľnosť

OVERENÁ NEHNUTEĽNOSŤ

Predaj, rodinný dom Šumiac, okr. Brezno

IDETE NESKORO
NEHNUTEĽNOSŤ UŽ NIE JE AKTUÁLNA



Pod Kráľovou hoľou v rázovitej Horehronskej dedinke Šumiac je na predaj rodinný dom s veľkým dvorom , ktorý lemuje z východnej strany hospodárska budova .
Dom je murovaný, má dva samostatné vchody, okná izieb sú situované na juh. Vchod do prízemia je z južnej strany oddelený malou verandou z ktorej sa vchádza priamo do kuchyne. V kuchyni je murovaný sporák s rúrou na pečenie, originálna kuchynská linka vyrobená z masívneho dreva, drez s prietokovým ohrievačom a plynový sporák pripojený na PB.
Z kuchyne sa prechádza do spálne, alebo inými dverami do kúpeľne v ktorej je sprchovací kút, bojler a záchod. A ten je v samostatnej, múrom a dverami oddelenej časti kúpeľne. Vchod do 1N.P. je z východnej strany domu. Schodište je uzatvorené, presklenné. Schody vedú k dverám na pomerne veľkú verandu z ktorej je vchod do chodby. Z chodby je prístup do všetkých izieb tohto podlažia. Aj tu je priestranná kuchyňa, obývačka a spálňa, kúpeľňa a komora v ktorej je otvor s príklopom na povalu.
Strecha je pokrytá eternitovými taškami, ktoré sú vo veľmi dobrej kondícii a drevo krovu je bez viditeľných vád. Strop 1 N.P. je tzv. „štukator“, ktorý je aj podlahou povaly. Tá je zaliata- pravdepodobne- škvárobetónom, ktorý tepelne izoluje a zároveň tvorí protipožiarnu ochranu.
Podlahy sú v celom dome drevené, v niektorých izbách je na palubovke položená laminátová plávajúca podlaha.
Okná v izbách sú plastové, v komore drevené, na verande hliníkové.
Kúriť je možné pevným palivom, alebo elektrickými konvektormi. Medzi obývačkou a spálňou je otvor a v ňom je umiestnená el. akumulačná pec.
Dom je stále pripojený na el. sieť 380 V, elektromer je umiestnený pri bráne , v dome vo verande je rozvádzač s ističmi.
Je pripojený na verejný vodovod , má vlastnú žumpu, ktorá by sa dala prepojiť na obecnú kanalizáciu.
Hospodárska budova je členená na garáž, humno, dielničku, dreváreň a pod strechou je veľká šopa, ktorá slúžila na uloženie sena.
Dom sa predáva zariadený. Je dlhšiu dobu neobývaný no súčasný majitelia , ktorí bývajú v neďalekom susedstve ho stále udržiavajú a vzorne sa starajú aj o pozemok.
Noví majitelia by mali rátať s nákladmi na obnovu hydroizolácie , keďže tá pôvodná je už takmer v dôchodkovom veku. Dom bol postavený pravdepodobne v roku 1960.
Plynovod v obci nie je vybudovaný .
Dispozícia izieb v dome, veľký dvor ďaleko od cesty, veľké priestory v hospodárskej budove , posedenie pod starými stromami aj čistý vzduch z okolitých hôr robia z tohto obydlia ideálne miesto pre rekreáciu rodiny s deťmi aj starými rodičmi, ktorí môžu bývať samostatne a vychutnať si chvíle pokoja.
Prípadné rekonštrukcie izieb sa dajú realizovať postupne , keďže dom je prakticky obývateľný.
Tento dom s dvorom a záhradou bude kamarát s kutilom , ktorý cíti potrebu každú sobotu chodiť za kosačkou , má pripravený kufrík s náradíčkom a už vo štvrtok sa teší na kálanie dreva cez víkend, aby sa mohol v nedeľu úplne doraziť výstupom na Kráľovú hoľu a cestou nazbierať košík dubákov, ak nie je práve na dvore pol metra snehu.
Priamo v obci je niekoľko obchodov s potravinami, pošta, originálna kaviareň, pohostinstvá, reštaurácia, ktorá ponúka nielen denné menu ale aj chutné špeciality .
Je tu požičovňa e-bikov /bicyklov s el. pohonom/ , požičovňa ski alp., požičovňa bežiek+bežecká trať, zjazdové lyžovanie si môžete vychutnať v susednej obci Telgárt, alebo v obci Polomka, do Vysokých Tatier a do Popradu sa dostanete autom približne za 45 -60 minút. Pri Základnej škole je multifunkčné ihrisko, amfiteáter a na námestí obce sú rôzne detské ihriská . Zaujímavá je aj unikátna zbierka zvoncov súkromného zberateľa .
Neďaleko je wellness Predná hora ,krytý bazén a masér v Závadke nad Hronom, meandre Hrona ,Muránsky hrad, Dobšinská ľadová jaskyňa, Palcmanská maša ,Dedinky Mlynky a nad celou krásnou krajinou sa vypína Kráľova hoľa /1946 mnm/ na ktorú vedie priamo zo Šumiaca turistický chodník, cyklotrasa aj horská cesta.
Ak Vás táto ponuka zaujala a radi by ste videli ponúkaný dom na vlastné oči, neváhajte nás kontaktovať!
Už teraz sa na Vás Veľmi tešíme !


Sme overenou realitnou kanceláriou a súčasťou Združenia realitných kancelárii Slovenska
Najlepšia hypotéka

Potrebujete hypotéku? Nenechávajte to na vašu banku, či známeho, môžte ušetriť aj tisíce eur. Získajte tú najlepšiu bez zbytočného behania. Pozrite si sekciu Najlepšia hypotéka - porovnanie bánk a dozviete sa, na čo si dávať pri výbere hypotéky pozor a prečo si zvoliť hypotéku práve cez nášho partnera. A navyše, nemusíte byť ani nás klient, stačí vyplniť nezáväzne hypotekárny formulár.
* výpočet má len informatívny charakter, splátka pri 80% hypotéke.

Práva k inzerovanej nehnuteľnosti

Inzerovaná nehnuteľnosť nie je záväznou ponukou na uzavretie zmluvy. Majiteľ nehnuteľnosti má právo voľby kupúceho/nájomcu podľa vlastného uváženia a svojich podmienok. Uvedená cena nie je záväzná a môže sa meniť od podmienok majiteľa nehnuteľnosti a dohodou s kupujúcim. Uvedené rozmery a plochy sú orientačné a môžu sa mierne líšiť od skutočného stavu. Fotky, videá, 3D prezentácie, pôdorysy a popis nehnuteľnosti sú autorským právom HALO reality, s.r.o. a nie je povolené ich kopírovať a to za žiadnych okolností.

Aby naši makléri predávali aj v

Robíme všetko preto, aby naši makléri predávali vaše nehnuteľnosti čo najrýchlejšie. Nehnuteľnosti, ktoré máme v našej ponuke inzerujeme na skoro 200 realitných portáloch, samozrejme, vrátane platených a najnavštevovanejších. V prípade predaja/prenájmu vašej nehnuteľnosti nás neváhajte kontaktovať nezáväzne cez formulár Predaj nehnuteľnosti v .

35000
klientov so zmluvou
4631
recenzií od klientov
62015
doteraz v ponuke
90
maklérov po Slovensku
44528 annanociarova[at]haloreality.sk 30990
35000
klientov so zmluvou
4631
recenzií od klientov
62015
doteraz v ponuke
90
maklérov po Slovensku
HALO asistentka
X X
Dobrý deň, ako Vám môžem pomôcť?
CHCEM ZAČAŤ ODZNOVU
Táto stránka používa súbory cookies

Vážime si vaše súkromie a preto pred prehliadaním tejto stránky máte možnosť zistiť, na čo používame súbory cookies. V prípade, že súhlasíte s prednastavenými nastaveniami, kliknite na SÚHLASÍM (stránka si to zapamätá), v opačnom prípade prosím použite Zmeniť nastavenia, kde nájdete všetky potrebné informácie a možnosti.

Súhlasím Zmeniť nastavenia