PORADŇA

Kúpa bytu na prízemí - aké sú výhody a nevýhody?

Kupujete byt na prízemí domu, na čo je dobré myslieť a s čím treba počítať? Aké sú výhody a nevýhody takéhoto mestského bytu?


prečítať
PORADŇA

Aké výhody prináša bývanie v prenajatej nehnuteľnosti?

Kedy je výhodnejšie bývanie v podnájme a kedy vo svojom? A prečo býva v zahraničí neporovnateľne viac ľudí ako u nás? Aký je trend a nevýhody?


prečítať
PORADŇA

Aké sú výhody a nevýhody prenájmu pre majiteľa nehnuteľnosti?

Vlastniť nehnuteľnosť na prenájmu je jedna z možností bezpečného uloženia finančných prostriedkov. Aké sú výhody a nevýhody pri prenájme, na ktoré musíte myslieť a počítať pri výpočte zisku?


prečítať
PORADŇA

Uvažujete nad predajom nehnuteľnosti? Aké sú výhody a nevýhody?

Predať, či nepredať svoju nehnuteľnosť? Aké sú výhody a na čo je treba myslieť pri predaji svojho bytu, či domu, ktorý sa stal nadbytočný?


prečítať
PORADŇA

Ako predať byt s hypotékou - možnosti pri predaji

Životná situácia či rôzne okolnosti môžu viesť k tomu, že budete musieť predať svoju nehnuteľnosť skôr, ako vyplatíte hypotéku. A aké sú možnosti a ako postupovať?


prečítať
PORADŇA

Všeobecné pravidlá pre výrub drevín

Aké sú všeobecné pravidlá pre výrub drevín v I. stupni ochrany prírody? Čo potrebujete vedieť a kedy súhlas nepotrebujete?


prečítať
PORADŇA

Plánujete hypotéku, v akom veku je ideálny čas na jej zobratie?

Dnes je otázkou najmä mladých ľudí, kedy je ten správny čas na hypotéku? Ako dobre viete, musíte mať nasporených aspoň 20 % z celkovej sumy hypotéky, ktorú si chcete zobrať.


prečítať
PORADŇA

Aký je rozdiel medzi balkónom, lodžiou a terasou?

Ako realitný maklér sa často stretávam s otázkami týkajúcimi sa balkónov, lodžií a terás. Aký je medzi nimi rozdiel? Ako sú definované v slovenskej legislatíve a musí sa platiť do fondu údržby a opráv?


prečítať
PORADŇA

Dlhodobý prenájom alebo prenájom cez Airbnb nehnuteľnosti turistom?

Vlastníci investičnej nehnuteľnosti majú tri možnosti na vyťaženia maxima a zhodnotenia investovaných peňazí. Dlhodobý prenájom, prenájom tybu Airbnb a prenájom cez firmu. Pozrime sa na to bližšie.


prečítať
PORADŇA

Právne a finančné aspekty nehnuteľností: zákony, dane a zmluvy

Investovanie do nehnuteľností môže byť podnikaním a to až veľmi komplexným, najmä pokiaľ ide o právne a finančné aspekty. Preto sa pozrime na to, čo je dobré vedieť...


prečítať
PORADŇA

Chcem prenajať svoj byt - na čo musím pri prenájme myslieť?

Prenájom bytu v súčasnej dobe patrí medzi najlepšie protiinflačné ochrany. Predsa len, zabezpečí vám to každý mesiac pokrytie viacerých výdavkov, a to sa skutočne oplatí. Na čo si mám dať pozor a na čo myslieť pri zmluve?


prečítať
PORADŇA

Aké nehnuteľnosti akceptuje banka pri hypotéke?

V prípade, že sa rozhodnete kúpiť svoju vlastnú nehnuteľnosť prostredníctvom hypotekárneho úveru, je dobré vopred vedieť, aké nehnuteľnosti banka akceptuje...


prečítať
ZOBRAZIŤ ĎALŠIE ČLÁNKY