PORADŇA

Mesačný príspevok od štátu na zvýšenú splátku úveru na bývanie od 1.1.2024

Na čo je príspevok určený? Aké sú podmienky získania tohoto príspevku? Aký je postup mesačného príspevku od štátu na zvýšenú splátku úveru na vašu nehnuteľnosť od 1.1.2024?


prečítať
PORADŇA

Štátna pomoc pri splácaní úveru na bývanie - daňový bonus pre mladých

Ako a prečo si uplatniť daňový bonus pre mladých? Aké sú podmienky, ak ste podpísali zmluvu pred a po 1.1.2024 a máte na bonus vôbec nárok? Aké zmeny prijala vláda pre nasledujúce zdaňovacie obdobie?


prečítať
PORADŇA

Jednorazový, mimoriadny daňový bonus zo zvýšenej splátky k úverom na bývanie za rok 2023

Tento jednorazový, mimoriadny daňový bonus zo zvýšenej splátky úveru na bývanie, ktorý si bude možné uplatniť len v rámci zdaňovacieho obdobia za rok 2023. Ako treba postupovať a aké sú podmienky pre jeho získanie?


prečítať
PORADŇA

Bývanie v centre mesta - výhody a nevýhody

Zvažujete bývanie v centre mesta? Aké sú výhody a nevýhody a na čo je treba sa pripraviť? Pozrite si zopár našich rád.


prečítať
PORADŇA

Daň nehnuteľnosti z darovanej polovice

OTÁZKA OD VÁS

Ako je to pri prevode polovice nehnuteľnosti druhej osobe a s platením dane pri následnom predaji do 5 rokov? Platí sa daň aj v tomto prípade?


prečítať
PORADŇA

Hľadáte pozemok pre rodinný dom? 7 rád, na čo si určite dajte pozor

Výber pozemku pre svoj nový domov je kľúčový faktor, dokonca oveľa dôležitejší ako ten, aký dom na ňom nakoniec postavíte. Pozrite si 7 rád, čoho sa vyvarovať a na čo si dať pri výbere pozor.


prečítať
PORADŇA

Kupujete byt, ako správne vybrať lokalitu?

Pri kúpe vášho vysnívaného bytu by vaším hlavným kritériom mala byť práve lokalita nehnuteľnosti. Na čo všetko by ste mali brať ohľad a čo je najdôležitejšie?


prečítať
PORADŇA

Na tieto tri veci si dajte pozor pri kúpe nehnuteľnosti od developera

Prinášame vám tri najčastejšie podvody developerov, na ktoré si treba dať pozor a ktoré najčastejšie používajú pri predaji nehnuteľnosti z papiera.


prečítať
PORADŇA

Fakty a mýty o realitných kanceláriach

Bežný človek kupuje/predáva svoju nehnuteľnosť jeden/dvakrát za život. Základná otázka, ktorú na 99% rieši je, či sa obrátiť na realitnú kanceláriu a aké nevýhody a výhody to prináša.


prečítať
PORADŇA

Investičné apartmány na Slovensku - top lokality

Máte peniaze navyše a chcete investovať do nehnuteľnosti? Nie však bežnej, ale do dovolenkovej, ktorú by ste mohli využívať aj vy a následne by ste na nej zarábali? Aké sú top lokality na Slovensku a ako si vybrať?


prečítať
PORADŇA

Osem pravidiel pri hypotéke a rady na čo si dať pozor

Zobrať si hypotéku je väčšinou celoživotný záväzok a nemali by sme to brať na ľahkú váhu. Aktuálna situácia vám možno dovoľuje zobrať hypotéku vo vysokej výške, ale bude to tak aj o 30 rokov? Na čo je dobré myslieť pri hypoúvere do budúcna?


prečítať
PORADŇA

Kúpa bytu na prízemí - aké sú výhody a nevýhody?

Kupujete byt na prízemí domu, na čo je dobré myslieť a s čím treba počítať? Aké sú výhody a nevýhody takéhoto mestského bytu?


prečítať
ZOBRAZIŤ ĎALŠIE ČLÁNKY