BLOG

Oplatí sa v roku 2023 stavať nový dom?

Nový rok so sebou vždy prináša aj výzvy. Jednou z nich je i životné rozhodnutie spojené so stavbou vytúženého domu. Súčasná situácia na trhu so stavebnými materiálmi tomu však veľmi nepraje. Pozreli sme sa preto na prognózy a ekonomické analýzy, či má význam púšťať sa v tomto období do výstavby novej nehnuteľnosti.


prečítať
BLOG

Oplatí sa investovať do nehnuteľností?

Narástli ceny nehnuteľností, zdraželi hypotéky. Premýšľate, či sa ešte stále oplatí investovať do nehnuteľností?


prečítať
BLOG

Ako predať nehnuteľnosť rýchlo a výhodne aj v neistej dobe keď len málokto chce kupovať?

Trh s nehnuteľnosťami funguje v cykloch a správa sa ako na hojdačke. Raz sú „hore“ majitelia nehnuteľností a raz záujemcovia o kúpu. Dnes sa podrobne pozrieme ako postupovať pri predaji nehnuteľnosti...


prečítať
BLOG

Kúpa / predaj nebytového priestoru

Určiť približnú cenu bytových priestorov napríklad porovnávaním podobných ponúk je o niečo jednoduchšie, ale nebytové priestory majú svoje špecifiká a ich cena sa určuje odlišne.


prečítať
BLOG

Ako ušetriť na energiách?

Nesprávnym vetraním si zvyšujete náklady na vykurovanie až o 20% a znižujete kvalitu bývania tvorbou plesní, únavou z vydýchaného vzduchu...


prečítať
BLOG

Exkluzívna zmluva na predaj nehnuteľnosti? Ako nenaletieť realitkám...

Exkluzívna zmluva na predaj nehnuteľnosti. Preniekoho samozrejmosť, preniekoho nočná mora. Je v skutočnosti exkluzívna zmluva s realitnou kanceláriou skrytá pasca na „(na)chytanie“ predávajúcich?


prečítať
BLOG

Ako správne určiť trhovú cenu nehnuteľnosti pred predajom

Správne určenie trhovej ceny nie je vždy jednoduché. Tu je pár tipov čo treba pri určovaní aktuálnej ceny nehnuteľnosti pred predajom zohľadniť.


prečítať
ZOBRAZIŤ ĎALŠIE ČLÁNKY