PORADŇA

Aké nehnuteľnosti akceptuje banka pri hypotéke?

V prípade, že sa rozhodnete kúpiť svoju vlastnú nehnuteľnosť prostredníctvom hypotekárneho úveru, je dobré vopred vedieť, aké nehnuteľnosti banka akceptuje...


prečítať
PORADŇA

História a vývoj trhu s nehnuteľnosťami na Slovensku

Trh s nehnuteľnosťami na Slovensku prešiel v uplynulých rokoch významnými zmenami, ktoré odrážajú zmeny v ekonomickom, sociálnom a politickom kontexte nie len u nás, ale aj vo svete. Čo všetko ovplyvňuje vývoj cien?


prečítať
PORADŇA

Predaj nehnuteľnosti v exekúcii

Základom predaja nehnuteľnosti v exekúcii je kontaktovanie samotného súdneho exekútora. Pri predaji v takejto situácii rozhodne doporučujem osloviť skúseného realitného makléra.


prečítať
PORADŇA

Realitná akadémia - bezplatné vzdelávanie maklérov

Chcete sa stať profesionálnym realitným maklérom? Ako si vybrať a ako zmeniť svoju profesiu čo najrýchlejšie? Aké sú možnosti vzdelávania a štartu v realitách, čo je dobré vedieť?


prečítať
PORADŇA

Koniec fixácie hypotéky - ako na najnižšie úroky

Koniec fixácie hypotéky, aké mám možnosti, čo robiť aby som mal najnižšie úroky a neprichádzal tak o stovky eur mesačne. Do kedy mám čas na zmenu banky?


prečítať
PORADŇA

Mimoriadne splátky hypotéky od 1.9.2023. Vyplatí sa vám to?

Od 1.9.2023 platí nový zákon o mimoriadnych splátkach hypotéky. V tomto článku vám ukážem možnosti takýchto splátok hypotéky a dôležitosť finančnej rezervy.


prečítať
PORADŇA

Čo sa považuje za mobilný dom a potrebujem naň stavebné povolenie?

Čo je vlastne mobilný dom a potrebujem naň stavebné povolenie? Ako realitný maklér sa s týmito otázkami od klientov, ktorý zvažujú aj alternatívne spôsoby bývania, stretávam pomerne často. Ak patríte k nim aj Vy a táto téma Vás zaujíma, tak čítajte ďalej.


prečítať
PORADŇA

Ako správne triediť odpad v byte, či dome? Kam vyhodiť starý spotrebič?

Ako správne triediť odpad vo vašej obci? Čo patrí do ktorého kontajnera a na čo si dať pozor? Kam vyhodiť starú práčku, nábytok, či iný nadrozmerný odpad?


prečítať
PORADŇA

Kúpiť či nekúpiť mobilný dom?

V súčasnej dobe je stále populárnejšie bývanie v mobilnom dome. Jedná sa o plnohodnotné bývanie. Aké sú jeho výhody a nevýhody? Čo treba vedieť a vybaviť, ak sa rozhodnete takýto dom kúpiť?


prečítať
PORADŇA

Aké sú možnosti pri výmene menšieho bytu za väčší a naopak

Je vám aktuálna nehnuteľnosť malá a potrebujete väčšiu? Alebo naopak, váš byt, či rodinný dom je pre vás už veľký a chcete niečo menšie. Aký sú možnosti pri výmene, aký je najlepší postup, na čo si dať pozor a aké problémy môžu nastať?


prečítať
PORADŇA

Na pozemku stojí nezapísaná stavba... čo treba urobiť?

Príklad z praxe - zdedili ste nehnuteľnosť po starých rodičoch, ktorú však plánujete, čo najskôr predať. Čo treba robiť, keď zistíte, že na pozemku sa okrem pekného, staršieho domčeka nachádza hospodárska budova, ktorá nie je riadne zapísaná?


prečítať
PORADŇA

Predávajú sa developerské projekty a novostavby? Aké sú problémy?

Novostavby postihla aktuálna predajná situácia asi najviac, aké sú možnosti developerov a prečo sa ceny znižujú minimálne? Vydrží developer neznižovať cenu, alebu kupujúci nekupovať drahé nehnuteľnosti.


prečítať
ZOBRAZIŤ ĎALŠIE ČLÁNKY