PORADŇA

Predaj nehnuteľnosti v exekúcii

Základom predaja nehnuteľnosti v exekúcii je kontaktovanie samotného súdneho exekútora. Pri predaji v takejto situácii rozhodne doporučujem osloviť skúseného realitného makléra.


prečítať
PORADŇA

Ako správne triediť odpad v byte, či dome? Kam vyhodiť starý spotrebič?

Ako správne triediť odpad vo vašej obci? Čo patrí do ktorého kontajnera a na čo si dať pozor? Kam vyhodiť starú práčku, nábytok, či iný nadrozmerný odpad?


prečítať
PORADŇA

Kúpiť či nekúpiť mobilný dom?

V súčasnej dobe je stále populárnejšie bývanie v mobilnom dome. Jedná sa o plnohodnotné bývanie. Aké sú jeho výhody a nevýhody? Čo treba vedieť a vybaviť, ak sa rozhodnete takýto dom kúpiť?


prečítať
PORADŇA

Nedarí sa vám dlhšie predať? Toto nikdy nerobte, prídete o tisíce

Chystáte sa na predaj vašej nehnuteľnosti či už sám alebo cez realitnú kanceláriu? Z dlhoročných skúseností máme pre vás rady, ktoré vám môže ušetriť tisíce, až desaťtisíce eur...


prečítať
PORADŇA

Investovanie do nehnuteľností na Slovensku: je teraz správny čas?

Kúpiť alebo nekúpiť investičnú nehnuteľnosť. A čo to je investičná nehnuteľnosť a aké parametre by mala spĺňať? Je teraz ten správny čas a na čo si dať pozor?


prečítať
PORADŇA

Čo je aukčný - licitačný predaj nehnuteľnosti

Čo je aukčný - licitačný predaj nehnuteľnosti, čo kto takýmto predajom/kúpou získa, ako prebieha licitácia nehnuteľnosti, aké sú jej výhody a nevýhody.


prečítať
PORADŇA

HOME STAGING – čaro realitnej kancelárie

Home staging je profesionálna príprava, upravovanie a prezentácia nehnuteľnosti, aby bola atraktívna pre potencionálnych záujemcov o jej kúpu, prípadne nájom...


prečítať
PORADŇA

Od čoho závisí cena vašej predávanej nehnuteľnosti?

Odhadnúť cenu vašej nehnuteľnosti nie je až také ľahké, ako by sa mohlo zdať a má na ňu vplyv veľmi veľa faktorov. Ktoré, a aké sú tie základné, sa dočítate v tomto článku.


prečítať
PORADŇA

Klúčové faktory pri určovaní ceny nehnuteľnosti

Pri stanovení ceny nehnuteľnosti je dôležité vziať do úvahy niekoľko kľúčových faktorov, na ktoré treba brať ohľad a triezvo sa pozerať na svoj byt, dom, chalupu či pozemok.


prečítať
PORADŇA

Prečo máme tendenciu nahodiť vyššiu cenu svojej nehnuteľnosti?

Existuje niekoľko dôvodov, prečo máme tendenciu nadhodnocovať cenu našej nehnuteľnosti oveľa vyššiu a až neprimeranú.


prečítať
PORADŇA

Ako prilákať viac záujemcov o kúpu? 5 tipov ako nafotiť svoju nehnuteľnosť ako profesionál

Plánujete predať svoju nehnuteľnosť a chcete, aby ste svojou inzerciou zaujali čo najviac potencionálnych záujemcov? O tom, či budúci kupujúci bude mať záujem ísť si nehnuteľnosť pozrieť rozhoduje, či ho zaujala prezentácia vašej nehnuteľnosti. A pri vytváraní prezentácie/inzercie sú kvalitné fotky absolútne kľúčové. V tomto článku vám prinášam 5 tipov, ako nafotiť svoju nehnuteľnosť ako profesionál a prilákať tak viac záujemcov o kúpu.


prečítať
PORADŇA

Ako funguje katastrálny úrad?

Katastrálny úrad je štátna inštitúcia, ktorá zabezpečuje evidenciu nehnuteľností a práv s nimi spojených. Jeho hlavnou funkciou je vedenie katastra nehnuteľností, ktorý obsahuje informácie o vlastníkoch...


prečítať
ZOBRAZIŤ ĎALŠIE ČLÁNKY